Kavkaz centar: Kadirovljeva banda u Ukrajini zadobila fatalne gubitke, na stotine mrtvih i ranjenih

Popularno na sajtu

Banda čečenskog zločinca Ramzana Kadirova, koju je Rusija njegovala i promovirala 20 godina, i na koju se Putin kladio, ispala je ponižena i poražena u Ukrajini, piše sajt Kavkaz centar, a njegov izvještaj prenosimo u cijelosti.

”Brend ‘Čečenski ratnici’, koji se pojavio zahvaljujući neviđenoj hrabrosti čečenskih mudžahida i pobjedi nad Rusijom (u Prvom Čečenskom ratu 1996. godine, op.PV), koji su stekli poštovanje i slavu širom svijeta, svih ovih 20 godina pokušava da prisvoji Ramzan Kadirov, parazitirajući na neviđenoj historiji borbe čečenskog naroda za svoju slobodu.

Međutim, jedino dostignuće moskovskih marioneta u ovih 20 godina bile su “pobjede” nad običnim stanovnicima Čečenije koje je terorisala ruska nevjernička vojska od 240.000 ljudi.

Otmice, mučenje, nasilje, maltretiranje, demonstrativni činovi ponižavanja i uvreda – ovo je lista “uspjeha” Kadirove bande u Čečeniji.

Demonstracijske predstave na trgovima i stadionima u Čečeniji likova brutalnog izgleda u modernim vojnim uniformama, naoružanih svim vrstama oružja, koje je Kadirov neprestano demonstrirao gradu i svijetu, osmišljene su da učvrste imidž Putinovog strašnog psa, spremnog da nasrne na bilo koga da bi ga raskomadao u ime svog ruskog gospodara.

Ali Ukrajina je drugačija. Tamo je odjednom postalo jasno da su rat i borba oko otimačine civilne imovine potpuno različite stvari. Iskustvo u mučenju kidnapovanih žena i mladića u Kadirovim podrumima ne pomaže ni na koji način od preciznih udara ukrajinske vojske, dronova “Bajraktara” i smrtonosnih projektila”Dževelin” VIDEO

Kadirovci su odjednom shvatili da ovaj rat nije predstava sa jurišom na kuću u kojoj leže leševi mladih momaka koji su podlegli od mučenja. Ispostavilo se da i sukob sa pravom vojskom i napad naoružanog čopora na običnog mladića nije baš isti. Iskustvo mučenja i otmice nenaoružanih ljudi u Čečeniji ni na koji način nije pomoglo u borbi sa pravom vojskom.

Shvativši sve ovo, Kadirovci su iznenada ugledali svjetlo i počeli masovno objavljivati ​​poruke o svojoj žalosnoj situaciji u Ukrajini u nadi da će barem ona nekolicina još živih biti izvučena iz ukrajinskog pakla. (AUDIO 1 , AUDIO 2)

A gubici među Kadirovom bandom su zaista ogromni. Riječ je o stotinama mrtvih i ranjenih. Prema riječima rodbine i prijatelja ubijenih otpadnika, njihovi leševi se čuvaju u mrtvačnicama Bjelorusije i ne transportuju se, jer. masovne sahrane u maloj Čečeniji mogu izazvati nepredvidivu reakciju. (AUDIO 3)

Policajci odlaze u kuće rođaka ubijenih Kadirovca ​​i potpisuju ugovor o tajnosti. U međuvremenu, Kadirov, bez ikakvog oklijevanja, gunđajući u kameru, bavi se klovnovima na društvenim mrežama, najavljujući idiotske „sankcije“, priča o izdajničkim članicama NATO-a, velikom strategu Putinu i njegovim pješadincima koji „obavljaju svoju dužnost“ u Ukrajini.

Tema velikih gubitaka među Kadirovcima danas je broj jedan u Čečeniji. Gotovo svi obraćaju pažnju na to da otpadnici nisu očekivali takav preokret u svom životu. Još jučer su pozirali pred kamerama, prijeteći i vičući “Akhmat snaga”, a danas njihovi hladni leševi, rastrgani udarcima Dževelina i Bajraktara, čekaju u bjeloruskim mrtvačnicama.

Allah je ponizio ove zlobnike, natjeravši ih da umru za Putinove WC šolje i Kadirova. Samo slijepi mogu nevidjeti i nepriznati ovu očiglednu činjenicu.

Ponosni na svoju nekažnjivost i popustljivost, upali su u zamku vlastite bahatosti, koju su dugo podmetali u Čečeniji, postajući dželati svog naroda, prodajući svoju vjeru, čast, domovinu i slobodu za zdjelu hrane i krsta na prsima.

Vrijeme obračuna se približava. Allah upozorava da On nije neznalica oko toga šta Njegovi robovi rade. Prije ili kasnije morat ćete odgovarati za svoja zlodjela. A ovo je samo početak.”

Kavkaz centar/Ummet Press

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz