Kategorija

BiH

Početak Dodikovog državnog udara u BiH: Usvojen Zakon o neprimjenjivanju odluka Ustavnog suda BiH u RS-u

Čelnik RS-a Milorad Dodik zaprijetio je kako će svaki sud u RS-u koji pokuša provesti odluke Ustavnog suda BiH odmah biti raspušten a njegovi zaposlenici ostat će bez radnih mjesta.

Vlasti u BiH odbile ulazak Moazzamu Beggu koji je pomagao Bošnjake 90-ih

Moazzam Begg, koji je proveo tri godine u zatvoru Guantanamo bez optužbe, objavio je na svom Facebook profilu da se trenutno nalazi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ali da mu je “iz sigurnosnih razloga” i “bez ikakvog objašnjenja” odbijen ulazak te da je odveden u pritvor gdje čeka prvi let za Englesku.

Ko su učesnici Sarajevskog safarija? Ubiti dijete je bio glavni “turistički” cilj

Zar je moguće da postoje monstrumi koji su plaćali ‘turističke ture’ u režiji srpskih zločinaca, ali i kojekakvih agencija, da bi pucali po sarajevskim ljudima, po ženama i djeci?

Cavusoglu: Nećemo dozvoliti nove tenzije u Bosni i Hercegovini

Za dobrobit stabilnosti i razvoja BiH, Turska je spremna na podršku i učešće u svim bilateralnim i multilateralnim inicijativama koje su prihvatljive svim stranama, rekao je turski šef diplomatije.

Video iz Banje Luke postao hit: “Jeste li vi genocidan narod?” “Jesmo!”

U Banjoj Luci je u održan skup podrške vlastima Republike Srpske koji je organiziran povodom nedavne odluke visokog predstavnika Christiana Schmidta o zabrani raspolaganja...

“Bosanska čast” protiv islamske časti. Ko će pobijediti?

(Ne)poznate osobe u majicama sa natipisom "Bosanska čast" sinoć su zlatnim sprejom prefarbali islamsku poruku koja je bila ispisana na bilbordu ispred Tržnog centra u Zenici. Poruka je glasila: Jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka, što je izjava čiju istinitost neće negirati osim osoba koja se odrekla razuma.

BiH: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo blizu 100 Bošnjaka na području Nevesinja

Osam osoba koje se sumnjiče za zločin protiv čovječnosti uhapšeno je po nalogu Tužilaštva BiH.

Srpski nacist Dodik: Bošnjaci su konvertiti i podanički narod, a ne državotvorni

Srpski ultra nacistički vođa je rekao kako je ta država „jedna iluzija koja ne može da funkcioniše“.

Najveća zasjeda četnika: Ubijeno blizu hiljadu Srebreničana

Dok se hiljade Srebreničana pokušavalo probiti do slobodne teritorije u julu 1995. godine, srpski teroristi su im priredili zasjedu kod Kameničkog brda. Hiljadu Bošnjaka je ubijeno u zasjedi, dok je hiljadu zarobljeno a potom pogubljeno.

Srebrenica: Lijepljene plakate Mladića s porukom ‘Genocida nije bilo’

Aktivisti Udruženja građana “Istočna alternativa” danas su na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepili plakate sa likom generala Ratka Mladića i natpisom “Genocida nije...

Zadnje objave