Francuska otvoreno stala na stranu zločinca Haftara, osudila tursko uplitanje u Libiji

Zvanični Pariz je naglasio da intenziviranje turskog utjecaja u unutrašnje poslove Libije mora prestanti.

Objavljeno / ažurirano:

Francuska je saopćila da osuđuje svako strano uplitanje u Libiji, izdvajajući intenziviranje turskog utjecaja u unutrašnje poslove te zemlje.

“To nije prihvatljivo i mora prestatie”, navelo je francusko Ministarstvo vanjskih poslova u saopćenju, prenosi Tanjug, pozivajući se na Reuters.

Francuska je ovim činom još jednom pokazala svoju genocidnu politiku koju vodi protiv muslimana unazad nekoliko stoljeća.

Pod francuskom kolonijalnom vlašću ubijeno je na milione muslimana u Africi, od čega pet i po miliona samo u Alžiru, što je polovina stanovništva Alžira!!

Francuska, pored toga što je sama počinila zločine nad muslimanima u prošlosti, danas također podržava zločine protiv muslimana, a u mnogima i sama učestvuje.

Iako Francuska kritikuje Tursku za njeno učešće u Libiji, i sama ima svoju vojsku u Maliju, koju je poslala 2013. godine kako bi svrgnula islamsku vladu u zemlji.

Ako se pažljivo analiziraju potezi Francuske, dolazi se do zaključka da je strateški cilj Francuske borba protiv islama i Šerijata na sve moguće načine, makar to bilo i direktnim podržavanjem zločinca i ološa kakav je Halifa Haftar.

Izvor: Agencije / PV

NOVO NA SAJTU

Kada će se pojaviti pobjedonosna generacija?

0
Sveznajući Allah izvijestio nas je u časnom Kur'anu o određenim osobinama koje mora imati generacija koja želi Allahovu pomoć i vlast na Zemlji.
islamske teme, islam, fetve

Zlatna sredina

Preporučeni sadržaj

Murdžije i oslobađanje Kudsa

0
Da li uistinu murdžije, a koliko ih je samo, žele osloboditi El-Mesdžidul-Aksa od ruku i vlasti poganih židova?! Da li su oni istinski iskreni u...

Islamske teme