Haleb pod potpunom opsadom: više od 300.000 ugroženih života

Objavljeno / ažurirano:

Posljednjih mjesec dana režim je zauzeo pojedine djelove sjevernog ulaza u Haleb(put Kastelo), pa su se vodile žestoke borbe kako bi se ponovo vratio pod kontrolom pobunjenika.

Ali, nakon što se i kurdski YPG pobunio(iako je do sada po pitanju režimsko-popunjeničkog konflikta u Halebu navodno bio nezavisan), udružio se sa režimom i ofanzivno krenuo iz distrikta Šejh Maqsud, tom prilikom osvojivši nekoliko kotrolnih tačaka, da bi se nakon zauzimanja omladinskog kompleksa, koji je bio pod kontrolom džihadsko-oslobodilačkih skupina – spojio sa režimskim snagama.

Tako su napravili obruč oko Haleba i stavili ga pod totalnom opsadom, te ugrozili živote više od 300.000 njegovih stanovnika.

(Aktivisti)

NOVO NA SAJTU

Kineski terorizam: Kineske vlasti prisiljavaju Ujgure da jedu svinjetinu

0
Bivši zatvorenici kampova svjedoče kako su morali jesti svinjetinu svakog petka, dok je vlada razvila program uzgoja svinja u regiji gdje žive Ujguri.

Preporučeni sadržaj

Talibani oslobodili još jedan distrikt u Kunduzu i ušli u Khanabad

0
Afganistanski talibani od sinoć su ostvarili rapidan napredak u pokrajini Kunduz gdje su ovladali distriktom Dasht e-Archi. Afganistanska marionetska vojska nije dobila pojačanje iz Kunduza...

Islamske teme