Haleb pod potpunom opsadom: više od 300.000 ugroženih života

Objavljeno / ažurirano:

Posljednjih mjesec dana režim je zauzeo pojedine djelove sjevernog ulaza u Haleb(put Kastelo), pa su se vodile žestoke borbe kako bi se ponovo vratio pod kontrolom pobunjenika.

Ali, nakon što se i kurdski YPG pobunio(iako je do sada po pitanju režimsko-popunjeničkog konflikta u Halebu navodno bio nezavisan), udružio se sa režimom i ofanzivno krenuo iz distrikta Šejh Maqsud, tom prilikom osvojivši nekoliko kotrolnih tačaka, da bi se nakon zauzimanja omladinskog kompleksa, koji je bio pod kontrolom džihadsko-oslobodilačkih skupina – spojio sa režimskim snagama.

Tako su napravili obruč oko Haleba i stavili ga pod totalnom opsadom, te ugrozili živote više od 300.000 njegovih stanovnika.

(Aktivisti)

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme