Legendarno VIDEO obraćanje šejha Halida el-Husejnana: Aktuelne teme i direktna pitanja

Popularno na sajtu

Poput snažnog uragana koji odnosi sve pred sobom, šejh Halid el-Husejnan ruši predrasude o modernom džihadu i gorućim pitanjima ummeta, na početku baca slušaoca u stanje buntovne zabezeknutosti, da bi potom, britkom sabljom argumenata, presjekao to stanje i slušaoca doveo do osjećaja potpune smirenosti.

Ovo je video obraćanje šejha i mudžahida, čovjeka od pera i džihada u isto vrijeme, čovjeka koji je sastavio svoje rječi sa svojim djelima na prvim linijama fronta odbrane islama i muslimana, a Allah Uzvišeni je obećao:

وَالَّذِينَ جَاهَدُوا فِينَا لَنَهْدِيَنَّهُمْ سُبُلَنَا ۚ وَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ  

„One koji se budu zbog Nas borili Mi ćemo, sigurno, putevima koji Nama vode uputiti; a Allah je, zaista, na strani onih koji dobra djela čine!“ (Ankebut, 69)

Zato i ne čudi sposobnost razlučivanja istine od laži i oštroumnost koju ovaj Allahov rob posjeduje, jer je Allah takvima obećao Njegovu uputu, a ima li većeg dobra za čovjeka od upute Gospodara svih svjetova! Šejh Halid el-Husejnan se u ovom obraćanju osvrće na goruća pitanja ummeta i daje odgovore koji ne ostavljaju mjesta sumnji.

Pitanje džihada danas je pitanje oko kojeg se ummet razišao, pitanje koje se nerado spominje i pitanje na koje su mnogi pokušali dati odgovor. Neki su odgovorom željeli zadovoljiti Gospodara ljudi, dok su mnogi težili zadovoljstvu dunjalučkih gospodara, vladara i diktatorskih režima. Ovi prvi su napunili zatvore, a drugi kraljevske dvorce. Ovo obraćanje šejha Husejnana za primarni cilj ima odvajanje prvih od drugih i ukazivanje na neodržive i, vrlo često, smješne stavove „zvaničnih“ i „poznatih“ ljudi koji se pripisuju znanju i koji su među muslimanskim masama poznati kao učenjaci.

Pogledajte ovo obraćanje koje će vas, inšaAllah, ostaviti „bez daha“ i otkloniti mnoge nedoumice i sumnje oko „poznatih“ i njihovih stavova. Pogledajte i preporučite drugima, jer ovo obraćanje skida maske sa lica i ruši paukovu mrežu krstaša, u koju su se upleli mnogi muslimani.

Video možete pogledati ispod.

(Put vjernika)

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz