Ljekovita voćka: Banana

Objavljeno / ažurirano:

Banana je vrlo korisna da se povremeno nađe u obroku, kako kod djece i mladih, tako i starijih. Zbog svojih izuzetnih sastojaka, za nju se često kaže da „diže na noge“ i ljude koji se oporavljaju od nekih težih bolesti.

 


Banana obiluje sa kalijumom, koji veoma blagotvorno utiče na smirivanje napetosti, pa čak i na pojavu aritmije. Banana obiluje i vitaminima B grupe koji pomažu kod boljeg pamćenja, ali i regulacije arterijskog pritiska u simbiozi sa kalijumom.

 

Takođe, ovo južno voće, je izvor vitamina A koji obnavlja kožu i sluzokožu i  blagotvorno utiče protiv  tumora.

Ovaj slatki plod je hranljiv, iako ima samo 86 kalorija. Konzumiranje banane značajno je za dobar vid (posebno u sumraku), i kod ljudi koji puno vremena provode pred računarom i televizorom. Banana je posebno značajna u ishrani djece i starijih, jer je namirnica koja sadrži značajne količine fluora, koji je dobar za čvrstinu zuba.

Pored toga ona ljekovito djeluje na ljude koji imaju problema sa varenjem, jer sadrži pektin, materiju koja oblaže i štiti sluzokožu želuca.

(MOJEzdravlje)

Obrada: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Turska, Pakistan i Armenija zatvorile granice s Iranom zbog korona virusa

0
Turska, Pakistan i Armenija zatvorile su granice s Iranom nakon izvještaja o više smrtnih slučajeva zbog korona virusa u toj zemlji. Zbog naglog porasta broja...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Preporučeni sadržaj

Sirija: Assadova vojska ubila još pet turskih vojnika, uništen turski vojni...

0
Pet turskih vojnika vojnika je ubijeno, a još najmanje pet ranjeno u raketnom napadu Assadove vojske na sirijsku zračnu bazu Taftanaz u Idlibu, svega...
Allahu-ekber-slika

Pouka za onoga ko pameti ima

Islamske teme