Nakon Amerike, i Kenija napala somalijske mudžahide

Popularno na sajtu

Nakon što je dugo godina javno i tajno finansirala rat protiv islamista u Somaliji, Amerika se zadnjih sedmica otvoreno uključila u rat protiv somalijskih mudžahida ispaljujući iz svojih bespilotnih letjelica smrtonosne rakete koje su ubile na stotine civila i posijale strah među napaćenim somalijskim narodom.

Prije toga, 2006. godine, pod blagoslovom Amerike, kršćanska etiopska vojska je napala Somaliju, ali se u januaru 2009. godine povukla nakon nekoliko godina krvavih borbi sa mudžahidima.

Borbu protiv islamskih pokreta je nastavila krhka marionetska vlada Ahmeda Šerifa, koja je uspostavljena od strane Amerike i Zapada, koji su ovu nesposobnu korumpiranu vladu ojačali sa sada već preko 9500 kršćanskih vojnika iz Ugande i Burundija, a sve pod blagoslovom UN-a.

Međutim, somalijski narod nije popustio, već je ostao čvrst poput stijene, izazivajući divljenje muslimana širom svijeta i srdžbu somalijskih otpadnika i njihovih gospodara sa Zapada.

A onda je uslijedilo povlačenje humanitarnih organizacija koje su djelovale na teritoriji pod kontrolom mudžahida, a potom i glad koji je „odnio“ hiljade života.

Međutim, sve ovo kao da nije bilo dovoljno, pa satanističkom savezu Amerike, Zapada i somalijskih otpadnika priskače u pomoć i Kenija (naravno, po zahtijevu Amerike), koja je ovih dana napala somalijske mudžahide na jugu Somalije.

Kenijske trupe su u utorak pod vođstvom kršćanskog komandanta Emanuela Čirčira nastavile napredovati prema jednoj strateškoj zoni koju drže borci pokreta „Eš-Šebabul mudžahidin“ na jugu Somalije, dok avioni bombardiraju položaje mudžahida.

Da je kojim slučajem grupa od dva muslimana iz Somalije napala na Keniju, svjetski mediji bi na naslovnicama izvještavali o napadu „islamskih terorista“ na suverenu zemlju. Međutim, kada hiljade do zuba naoružanih vojnika druge zemlje (u ovom slučaju Kenije) u pratnji stotine tenkova i oklopnih vozila, podržanih iz zraka bombarderima, napada na jednu muslimansku zemlju (u ovom slučaju Somaliju), to onda nije agresija i to ne treba zabrinjavati svjetsku javnost. Sve dok se napada na Šerijat i muslimane!

Napad na napaćene muslimane Somalije se u svjetskim medijima predstavlja kao vojna akcija koja će somalijskom narodu „donijeti blagostanje“ i osloboditi ga „stega Šerijata“.

Svi oni, i licemjerni mediji i satanistički Zapad i Amerika, kao i njihove marionete sa kršćanskim i muslimanskim imenima na istoku Afrike, zaboravljaju na riječi Onoga u čijoj je ruci njihova propast na dunjaluku i ahiretu:

Oni žele da ustima svojim utrnu Allahovo svjetlo, a Allah želi vidljivim učiniti svjetlo Svoje, makar ne bilo po volji nevjernicima.“ (Et-Tewbe, 32).

Oni koji ne vjeruju troše imanja svoja da bi od Allahova puta odvraćali. Oni će ih, sigurno, utrošiti, zatim će, zbog toga, žaliti i na kraju će pobijeđeni biti. A oni koji ne budu vjerovali – u Džehennem će biti potjerani.“ (El-Enfal, 36).

Pobjeda, čast i dostojanstvo pripadaju vjernicima, ali nevjernici neće da znaju.

Za Put vjernika: Ebu Abdul Haqq

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz