Primjedbe cijenjenog Mulla Bradera Ahunda o Obaminoj novoj strategiji

Objavljeno / ažurirano:

Nakon mjesec dana čekanja na američko pojačanje u Afganistnu, skinut je veo tajne od strane Karla Levina, predsjedavajućeg Vijeća za vojne poslove u američkom Senatu: Obama želi da putem zakonske procedure ovo vijeće odobri davanje novca i drugih financijskih pomoći nekim članovima Talibana u svrhu da ih podstaknu da napuste postojeći oružani otpor.

Mi želimo reći Obami da je ovo staro oružje koje je već imalo neuspjeha. Britanski okupatori su ga koristili u 19-om stoljeću, pa nije uspjelo; bivši Sovjetski Savez ga je koristio i nije uspio, također. Afganistanski mudžahidi i mudžahidi na prvim linijama imaju ogromno iskustvo iz prošla tri desteljeća u pogledu ovoga i poznaju taktiku koju je koristio neprijatelj.

Uvidjevši da nemate uspjeha da dobijete rat uz pomoć vaše “britke-oštrice” i sofisticirane tehnologije; uvidjevši da vaši mediji nisu uspjeli da odrade svoj posao; imajući na umu da vaši saveznici traže načina da napuste bojište i da vaši vlastiti strijelci nisu u stanju da sebe odbrane; shvatajući da se vaša novo-formirana politika suočila sa neuspjehom, jedan za drugim, onda ste pribjegli ovoj đavoljoj taktici, iako je naš narod dobro svjestan suštine takve taktike.

Shodno tome, smatrajući ovu odluku kao znak slabosti i totalne utučenosti neprijatelja, Islamski Emirat Afganistana objavljuje slijedeće stavke za umiruće vladare Bijele kuće:

1. Svi mudžahidi Islamskog Emirata Afgansitana su pokrenuli žihad protiv amAerikanaca i drugih okupatora na osnovu njihovih obaveza i njihovih vjerovanja i ideja. Termini “moderni talibani” i “ekstremisti” su američki izmišljeni termini, koji nemaju svoju stvarno postojanje.

2. Mudžahidi Islamskog Emirata Afganistana nisu plaćenici i zaposleni strijelci kao što su to naoružani ljudi okupatora i njihovih najamnika. Suprotno tome, mudžahidi su vodili džihad za postizanje nezavisnosti zemlje i uspostavljanje šerijatskog sistema u njoj. Ovaj rat će završiti kada svi okupatori napuste našu zemlju i bude uspostavljena islamska vlada.

3. Mi podsjećamo Obamu i sve vladare Bijele kuće da ne gubite vrijeme na beskorisnim stvarima, nego da se fokusirate na realne i prihvatljive metode za realno riješenje ovog pitanja. Povucite sve vaše trupe izvan naše ponosne zemlje i završite više s igrom kolonijalizacije prolijevajući krv nevinih muslimana pod izgovorom borbe protiv terorizma.

4. Islamski Emirat Afganistana upozorava vladare Bijele kuće: Ogoromni izdaci za vojsku, kojima podupirete vaše vojno prisustvo u Afganistanu i izvođenje operacija i primjena drugih neuspjelih strategija, samo će produbiti vašu ekonomsku krizu i naštetit će vašem međunarodnom ugledu. Vaš narod će se suočiti s dodatnim problemima i patit će od psiholoških bolesti. Treba da znate da se Afganistanci smiju vašim nerazumnim odlukama i nepraktičnim strategijama.

5. Američki vladari ne smiju misliti da je cijeli hrabri afganistanski narod poput nekoliko dobro-poznatih “afganistaskih Amerikanca”, koji prodaju svoju zemlju i koji su godinamai obučavani u CIA-inim ćelijama.

Ovdje, u ovoj zemlji, prodaja zemlje i položaja za novac nije samo zločin po islamu, nego i historijsko ruglo i sramota. Tradicionalno, to je sraman čin, koji je neoprostiv. Ako nevjerujete u ovo, onda bacite pogled na historiju Šaha Šuja i Babraka Karmala i njegovih pristalica, namjesnika bivšeg Sovjetskog Saveza. Proučite kakav su status oni imali u očima afganistanskog naroda.

Afganistanci, posebno mudžahidi, ne žele da riješe svoje ekonomske probleme svakodnevnice sa donacijama i drugom materijalnom pomoći od strane obavještajnih mreža kolonijalizma. Ovaj pobožni i rodoljubivi narod je dao ogromne materijalne i duševne žrtve na putu ostvarenja svojih vjerskih ciljeva. Mudžahidi nisu izabrali ovaj put borbe između istine i zla da bi postigli neke materijalne ciljeve. Oni imaju uzvišene islamske i nacionalne ciljeve. Ovaj rat će stati samo onda kada ovi ciljevi budu postignuti, inšaAllah.

Mulla Brader Ahmud, zamjenik vođe Islamskog Emirata Afganistana

Zul-kade, 1430. h.g.

30. oktobar 2009.

Izvor: alemarah.info – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Novo na sajtu

zikr

ZIKR (spominjanje ALlaha) u određenim situacijama

Od Allahovih, dželle šanhuh, blagodati i dobra prema Njegovim robovima je da je učinio mnogobrojne koristi i pohvalne ciljeve zikra. Na to su ukazali neki...
Dova

Kada se uslišava dova?

Preporučeni sadržaj

video

Ko je odgovoran za masakre u džamijama na Novom Zelandu

Dr. Ijad el-Kunejbi o tome ko je sve odgovoran za masakr u džamijama na Novom Zelandu.
Ramazan

Vrijednosti posta

samoljublje, uobraženost

Bolest samoljublja

Možda vas zanima...

Fetva o spajanju nijeta u dobrovoljnim namazima

Spajanje nijeta prilikom obavljanja ibadeta ima različite oblike. Postoji oblika u kojima je to dozvoljeno a postoji i oblika gdje je to zabranjeno. Prvi oblik:...

U Džiddi u Saudijskoj Arabiji se dogodilo nešto nesvakidašnje na sabah namazu

Danas se u Džiddi dogodilo nešto nevjerovatno tokom sabah namaza, subhanaAllah. U džamiji El-Amira Hussah mujezin je kasnio. Muškarac od 54 godine (Ahmed Hikmi)...

Osobine vjernika

Vjernici imaju prefinjene osobine i velika djela. Allah, azze we dželle, ih je opisao i iznio pohvalu o njima. Od ovih osobina koje se...

Objava i razum

Samo ukoliko se spoje Objava i razum može se doći do stvarne slike šeri'ata. Niti Objava koristi onome ko nema razuma, niti razum koristi onome...

50 Poslanikovih sunneta

Bio je najljepšeg lica i ponašanja, nije bio previše visok niti nizak. Krevet na kojem je spavao bio je od štavljene kože napunjene...