Pobjeda u Afganistanu je vrlo blizu

Popularno na sajtu

Američki predsjednik Obama, je u intervjuu datom BBC-u u prošli petak zaboravio na svoje obećanje o povlačenju trupa iz Afganistana u julu 2011. Prema njemu, američke okupacione snage će ostati u Afganistanu dok ne postignu svoje kolonijalne i regionalne ciljeve.

Gledajući kraj ratne i anti-humane politike bivšeg predsjednika Buša, svjetska javnost je očekivala od Obame da će stati u kraj ovom opasnom trendu; da će okončati okupaciju Afganistana i Iraka i zatvoriti sve zloglasne i brutalne zatvore, koji su otvoreni tajno u Afganistanu, Iraku, Kubi i drugim dijelovima svijeta od strane zlonamjernog Buša, da bi proširio rat i mučio plemenite sinove Islamskog Ummeta.

U cilju pridobijanja značaja, Obama je ponovio svoje obećanje o ukidanju Bušove politike i postavio je sebe kao predstavnika mira i stabilnosti.

Više puta je ponovio da će zatvoriti zloglasne zatvore; povući trupe iz Iraka za godinu dana i povući snage iz Afganistana u julu 2011. Ali kada su stigli obećani rokovi, on je drsko povukao svoja obećanja. Niti je zatvorio zatvore; niti je kompletno povukao trupe iz Iraka, niti je radio na rekonstrukciji i stabilnosti Iraka.

Sada je čak prekršio svoje riječi da će povući trupe iz Afganistana u julu sljedeće godine. Naprotiv, u intervjuu je rekao da će američke trupe ostati u Afganistanu, dok ne završe takozvani posao.

Kristalno je jasno da su u posljednjih devet godina, američki okupatori i njihovi koalicijski saveznici prolili krv više od 100 000 nevinih Afganistanaca; stavili hiljade njih iza rešetaka, počinili skrnavljenje Kur'ana na ovoj svetoj zemlji i polili mesdžide krvlju Allahovih obožavaoca.

Oni su počinili i druga odvratna djela na koje ih navraćaju njihove šejtanske želje i prohtjevi. Ipak ova ohola i jedina super sila svijeta nije nikad uspjela da pridobije stopostotnu kontrolu nad bilo kojim distriktom ili regijom Afganistana, ili to da stanovnici date regije podrže Amerikance ili administraciju sluga u Kabulu. Praktični dokaz za ovo jesu nedavni parlamentarni izbori koji su bili ograničeni na samo nekoliko gradova. Manje od 10% glasača je izašlo na izbore u cijeloj zemlji. Čak i tih 10% je bilo rezultat obimnog mita i isplata od strane okupatora, koji su tako pokušali da ovaj lažni proces prikažu kao nešto opšte prihvaćeno.

Mi pitamo Obamu, njegove stratege i izvršioce propalih strategija – čak iako je samo 2 miliona, od 30 miliona Afganistanaca diljem zemlje, bilo voljno da izađe na izbore uprkos što je prošlo 9 godina od okupacije; prisustvo 300 000 stranih i lokalnih snaga i trošak od 200 miliona dolara, onda kako može biti moguće da će Amerikanci postići svoje ciljeve u Afganistanu, ili, kako kaže Obama, postići racionalnu pobjedu?

Obama i njegov tim treba da razumiju to da je pobjeda u vjeri Afganistanaca. Vaša ratna mašinerija i sofisticirana tehnologija je pala pred jakim i odlučnim Afganistancima. Pustinje, planine, stijene i biljke uzvikuju glasno poziv u napad. Sada je do vas da vidite imate li kapaciteta za konfrontaciju sa preokretom kod Afganistanaca diljem zemlje, ili za pokušajem da osigurate svoju budućnost od propasti.

Izvor: Shahamat.info – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod: KavkaskiEmirat.com

Obrada: Put vjernika

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz