Ruski news portal: Između 10 i 35 ruskih plaćenika likvidirano u Libiji

Popularno na sajtu

Pored SAD-a, Rusija je država koja je vojno najaktivnija u borbi protiv muslimana širom svijeta.

Nakon genocida u Afganistanu (1979-1989) i ubistva oko 2 miliona Afganistanaca, Rusija je počinila genocid na Kavkazu, 90-ih godina i početkom 2000-ih godina, ubivši preko 200 000 muslimana, uglavnom Čečena. Nakon toga je svoju genocidnu politiku protiv muslimana usmjerila na muslimane Sirije podržavajući jedan od najmračnijih režima u historiji ljudskog roda.

Ovdje se ne završava krvava ruska politika spram muslimana. Ruske snage imaju svoje prisustvo i u Libiji, gdje ratuju na strani odbjeglog Gadafijevog generala Haftara, kojeg podržavaju i neke evropske zemlje, kao i zločinački režim u Rijadu.

Rusija vješto skriva svoju umiješanost u ubijanju libijskog naroda, kao što je to jedno vrijeme radila u slučaju Sirije. Pogotovo se vješto skrivaju gubici.

Međutim, ruski news portal Meduza izvijestio je u srijedu u ubistvu između 10 i 35 ruskih plaćenika u Libiji te obznanio identitet nekih od njih.

Meduza navodi da je ruske plaćenike navodno regrutovala kompanija “Vagner”, koja je, inače, bliska Putinu. Pomenuti ruski plaćenici su ubijeni 9. septembra u blizini Tripolija, dok su se spremali da pokrenu operaciju zauzimanja grada zajedno sa Haftarovim milicijama.

Ruski plaćenici su, kako navodu Meduza, bili udarna pesnica Haftarovih snaga, a toga dana je u bazu u blizini fronta bilo dovezeno preko 100 njih, kada su bazu bombardovale snage vlade Nacionalnog jedinstva.

Haftar je uspio zauzeti cijeli istok Libije, da bi se zadnjih mjeseci usmjerio na ostatak zemlje, u prvom redu glavni grad Tripoli i gradove uz obalu zemlje. Na tom putu mu svesrdno pomažu Saudijska Arabija, Egipat, UAE, Rusija, Francuska i neke druge zemlje.

Haftar je u mnogo navrata obećavao da će očistiti Libiju od “terorista”, tj. muslimana.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz