Saudijski režim strožije će kažnjavati odlazak u Siriju od sekularističkih režima

Objavljeno (zadnji put uređeno):

Saudijska Arabija će kažnjavati one koje proglase “krivim” za učestovanje na stranim ratištima i članove vjerskih “ekstremističkih” grupa sa zatvorom između tri do 20 godina, prenose arapski mediji.

Al-Arabiya navodi da su ministarstva vanjskih i unutarnjih poslova i “pravde” saudijskog režima uspostavili zajednički odbor za pripremanje liste “ekstremističkih grupa” koje će biti pažljivo praćene.

Osim boraca, dodaje se da će režim teško kažnjavati i one koji budu pružali financijsku i moralnu podršku “terorističkim” grupama.

Rašireno je vjerovanje kod neupućenih ljudi da je saudijski režim glavni “izvoznik” boraca u ratu u Siriji za što ga često uptužuju Iran, Asadov režim i Hizbullah.

Međutim ovakve odluke saudijskog režima jasno upućuju da su takve tvrdnje neistinite, i da šijje takvim optužbama samo žele napakostiti svom regionalnom neprijatelju i steći poene kod svojih prijatelja u međunarodnoj zajednici.

Također iz ovog kratkog izvještaja, vidiljivo je još da je saudijski režim strožiji po pitanju odlaska u džihad u Siriju nego neki sekularistički režimi čija je kazna za takav poduhvat duplo manja.

Ali evidentno je da režim pordice Saud financijski podržava neke skupine u Siriji koje bi sutra u slučaju da dođu na vlast uveli saudijski “šerijat” koji paše i Sjedinjenim Američkim Državama i “Izraelu”, osim muslimanima.

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Hejjetu Tahriruš-Šam, Tahriru al-sham

Sirija: 8 muhadžirskih pokreta potvrđuje lojalnost komandi Tahriru-Šama

Više muhadžirskih jedinica i vojnih tijela koji aktivno operiraju u Siriji odnosno učestvuju u borbi protiv Assadovog kriminalnog režima izdalo je zajednički proglas pod...
homoseksualizam, pederstvo

Kako dolazi do pojave pederstva

PREPORUČUJEMO