Categories:

SIRIJA: IDIŠ od režima zauzeo grad Karjetejn

Objavljeno / ažurirano:

U ofanzivi koja traje već nekoliko dana, snage IDIŠ-a (ISIS, ISIL, ID) zauzele su grad Karjetejn zapadno od grada Palmira u provinciji Homs, izvještavaju sirijski aktivisti i mediji.

Karjetejn je bio jedno od značajnijih uporišta režimskih snaga, zbog čega je njegov pad još jedan u nizu fatalnih udaraca na snage režima na istoku provincije Homs.

Aktivisti izvještavaju da je Karjetejn jedno vrijeme bio pod kontrolom džihadsko-oslobodilačkih snaga, nakon čega je IDIŠ zauzeo ovaj grad od mudžahida, pa onda izgubio od režimskih snaga, da bi ga danas ponovo zauzeo od režima.

Prošle sedmice, Bašar el-Asad je na državnoj televiziji pravdao gubitke svojih teritorija rječima da režim odustaje od nekih teritorija da bi “zaštitio” druge teritorije od strateške važnosti, izvještava sirijski portal Zaman al wsl.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Da li će biti nagrađena osoba koja neprekidno čita Kur'an ali...

0
Pitanje: Da li dobija nagradu osoba koja neprekidno čita Kur'an ali ne razumije šta čita? Odgovor: Časni Kur'an je blagoslovljen jer Uzvišeni Allah kaže: “Knjiga koju ti...
Dova za srecu u ljubavi

Dova za sreću u ljubavi

Preporučeni sadržaj

Mijenjanje Allahovog zakona | Šejh muhaddis Sulejman el-‘Ulvan

0
Šejh muhaddis Sulejman el-Alvan (Ulvan) o propisu mijenjanja Allahovog šerijata i propisivanju zakona mimo njega. Izvor: Istikamet
Iskusenje-ilustracija

Pet vrsta iskušenja

Islamske teme