SIRIJA: IDIŠ od režima zauzeo grad Karjetejn

Objavljeno / ažurirano:

U ofanzivi koja traje već nekoliko dana, snage IDIŠ-a (ISIS, ISIL, ID) zauzele su grad Karjetejn zapadno od grada Palmira u provinciji Homs, izvještavaju sirijski aktivisti i mediji.

Karjetejn je bio jedno od značajnijih uporišta režimskih snaga, zbog čega je njegov pad još jedan u nizu fatalnih udaraca na snage režima na istoku provincije Homs.

Aktivisti izvještavaju da je Karjetejn jedno vrijeme bio pod kontrolom džihadsko-oslobodilačkih snaga, nakon čega je IDIŠ zauzeo ovaj grad od mudžahida, pa onda izgubio od režimskih snaga, da bi ga danas ponovo zauzeo od režima.

Prošle sedmice, Bašar el-Asad je na državnoj televiziji pravdao gubitke svojih teritorija rječima da režim odustaje od nekih teritorija da bi “zaštitio” druge teritorije od strateške važnosti, izvještava sirijski portal Zaman al wsl.

(Put vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme