Sirija: Poginuo još jedan od vođa Vojske Islama u Istočnoj Guti

Objavljeno / ažurirano:

Aktivisti i zvanični mediji Vojske Islama javljaju da je tokom žestokih borbi protiv režimskih i pro-režimskih snaga koje su vođene jučer u blizini grada Dume, poginuo (šehidio) jedan od najboljih vojnih zapovjednika Vojske Islama u Istočnoj Guti – Mahmud al-Ajwah (na fotografiji iznad).

Dženazu-namaz mu je klanjao lično Zehran Aljuš, vrhovni zapovjednik i lider Vojske Islama (na fotografiji ispod).

Osim Mahmuda al-Ajwaha, prije par dana poginuo (šehidio) je visoki kapetan Vojske Islama, Abdurahman al-Šami tako da je Vojska Islama za kratko vrijeme izgubila dvojicu svojih vođa u Istočnoj Guti što je svakako žestok udarac za VI.

Kapetan Vojske Islama Abdurahman al-Šami koji je također poginuo (šehidio) proteklih dana.

S druge strane, gubici na strani režima su mnogo veći a taj podatak dokazuje i činjenica da dnevno bude ubijeno i ranjeno blizu 100 režimskih vojnika dok je također prije par dana poginuo i režimski brigadni general Kasim Shehadeh, javljaju aktivisti.

(Put Vjernika)

NOVO NA SAJTU

Vjerničko oružje u borbi protiv šejtana

0
Prvo: Oprez Šejtan je vješti prljavi neprijatelj koji se trudi da zavede Ademovo potomstvo. Onoliko koliko budemo poznavali ovog neprijatelja, njegove ciljeve, sredstva i puteve...

Preporučeni sadržaj

Trump i Pompeo najavili nove mirovne pregovore s talibanima

0
Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump u petak je sugurirao da su formalni pregovori s talibanima započeti, mjesecima nakon što su pregovori propali. “Sada radimo...

Islamske teme