Sirija: Rusija obnovila zračne udare na civile dan nakon početka turskog patroliranja Idlibom

Da li treba naglasiti kakvo je ovo poniženje za Tursku, kojoj Rusija glumi kakvog-takvog partnera i “strateškog prijatelja”!?

Popularno na sajtu

Ruske kršćansko-terorističke snage su nakon više mjeseci zatišja obnovile zračne udare na civile Idliba, samo dan nakon što su mediji objavili video snimke turskog vojnog konvoja koji treba da patrolira linojom razdvajanja u Idlibu i da se, navodno, stara o primirju.

Da li treba naglasiti kakvo je ovo poniženje za Tursku, kojoj Rusija glumi kakvog-takvog partnera i “strateškog prijatelja”!?

U više od 20 zračnih udara, glavne mete ruskih kršćanskih terorista su bile bolnice, skladišta rezerve krvi (za ranjenike), pekare i vozila Hitne pomoći. Kršćanski sveti rat u svom pravom ruhu!

Na desetine civila je ubijeno u ovim zračnim napadima, o čijem zvjerstvu govori podatak da su teroristi konstantno ciljali vozila Hitne pomoći (civilna odbrana “Bijeli šljemovi”) koja su evakuirala ranjene civile.

Uporedo sa ruskim snagama, i šiitske snage su vršile udare na civilne mete diljem Idliba. Čini se da je cilj šijitsko-kršćanskih terorista da zadaju što veću bol muslimanima, ciljajući najvitalnije tačke za mete.

Ruski zračni udar u Idlibu
Improvizovana podzemna bolnica u Serakibu je bila napada šiitskih snaga.

U video snimku ispod, službenici Civilne odbrane evakuiraju bebu ispod ruševina. Da, djeca su kao i do sada najomiljenije mete ruskih i šiitskih terorista svih ovih godina rata u Siriji.

Među mnogobrojnim napadima, kamera je snimila zračni udar na selo Mantar u blizini grada Džisru-Šugur, na Zapadu provincije Idlib:

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz