Sramotno: Najbogatije arapske zemlje primile najmanje izbjeglica

Objavljeno / ažurirano:

Dok muslimani širom svijeta osudjuju kršćanske evropske zemlje zbog nevoljnog prihvatanjea nekoliko desetina hiljada sirijskih izbjeglica, malo ko od njih je upoznat sa činjenicom da najbogatije zaljevske arapske zemlje nisu udomile ni jednu hiljadu!!

Infografika iznad pokazuje broj sirijskih izbjeglica koje su našle utočište izvan Sirije.

“Saudijska Arabija”, Kuvajt, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati su prema statistikama ugostili nevjerovatnih NULA hiljada izbjeglica!

Čak iako bi kazali da podaci nisu dovoljno precizni, broj sirijskih izbjeglica u ovim zemljama je zasigurno višestruko manji nego u jednoj od kršćanskih zemalja Zapada!

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Sirija: Dževlani u Džebelu-Zaviji otkrio svoju prošlost i osobni identitet

0
Ebu Muhammed el-Dževlani, osnivač Džebhetun-Nusre a potom Tahriru-Šama te dugogodišnji vojni zapovjednik sirijske pobune, otkrio je svoju prošlost i osobni identitet na sastanku s plemenskim vođama i stanovnicima Džebelu-Zavije.

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Teravih namaz – 8, 20 ili 39 rekata

0
Pojedine osobe kažu da klanjaju na određeni način teraviju jer je to sunnet Poslanika sallallahu alejhi ve sellem ali da li je to samo stvar u imitiranju broja rekata koji je on klanjao ili je to zbilja po Sunnetu pogledajte u 28. nastavku serijala Ramazan promjena.

Islamske teme