Čečenski otpadnici spašavaju brata Putina: U Ukrajinu stiglo 1.300 čečenskih otpadnika

Popularno na sajtu

Zadnjih sedmica Putin doživljava poraz za porazom u Ukrajini. Njegove snage su u rasulu. Ubijen je i ranjen veliki broj njegovih vojnika sastavljenih u velikoj mjeri od pripadnika muslimanskih zajednica koje je Rusija okupirala u bliskoj ili daljnoj prošlosti. Čečenski borci su samo dio ove priče. Govorimo o onim Čečenima koji su javnosti poznati kao kadirovci, poznatiji i pod nazivom Putinovi Čečeni.

Upravo ove Čečene Putin šalje kao vojno pojačanje u Ukrajinu, nakon što je Kijev saopštio da je prvi veliki ukrajinski kontranapad od proljeća ove nedjelje donio teritorijalne dobitke.

Kako navodi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine, grupa od oko 1.300 boraca iz čečenskih jedinica Ramzana Kadirova stigla je u Hersonsku oblast da ojača ruske trupe na ukrajinskim teritorijama koje su pod njihovom kontrolom, navodi Ukrinform.

U ranijim izvještajima se spominje da su jedinice Ramzana Kadirova pretrpjele fatalne gubitke u Ukrajini, te da je eliminisano više stotina Putinovih Čečena. Svježe topovsko meso od 1300 čečenskih otpadnika je na putu za Ukrajinu ili je već stiglo. Radi se o pripadnicima  Kadirovljeve bande koja godinama teroriše čečenski narod za interes Putina.

Naravno, banda je godinama uživala povlastice od Putina, a sada je došao trenutak da se životom plati odanost tagutu.

Detaljnije o ovom fenomenu čitaj u članku ovdje.


(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz