Policajac u ahiri zemanu

Popularno na sajtu

Pripazi se da budeš policajac u vlasti sekulariste, komuniste, ili bilo kojeg taguta koji se bori protiv džihada na Allahovom putu, prijateljuje sa Allahovim neprijateljima i odbacuje šerijat Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem.

Ne govori: „Meni je naređeno“, jer ti si Allahov rob i ne smiješ se pokoriti stvorenju u onome što je nepokornost Stvoritelju.

Slijeđenje tuđih naredbi i direktiva koje su u suprotnosti sa šerijatom, ti neće ništa pomoći na Sudnjem danu.

Neće ti isto tako pomoći ni tvoje riječi: „Ja nisam znao“, jer ti je obaveza da pitaš i poučiš se svojoj vjeri.

Pa kakav će biti tvoj hal kada radiš na zaštiti, očuvanju, i uspostavi taguta oličenom u laičkim, džahilijetskim zakonima.

Pogledaj kako je Uzvišeni Allah spojio između Faraona i njegove vojske i učinio na istom stepenu grijeha, kazne i prokletstva. Kaže Uzvišeni:

ان فرعون وهامان وجنودهما كانوا خاطئين

Zaista su Faraon, Haman i vojske njihove bili oni koji griješe.“ (Kasas, 8)

I Kaže Uzvišeni:

واسْتَكْبَرَ هُوَ وَجُنُودُهُ فِي الْأَرْضِ بِغَيْرِ الْحَقِّ وَظَنُّوا أَنَّهُمْ إِلَيْنَا لَا يُرْجَعُونَ فَأَخَذْنَاهُ وَجُنُودَهُ فَنَبَذْنَاهُمْ فِي الْيَمِّ ۖ فَانظُرْ كَيْفَ كَانَ عَاقِبَةُ الظَّالِمِينَ وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَدْعُونَ إِلَى النَّارِ ۖ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ لَا يُنصَرُونَ وَأَتْبَعْنَاهُمْ فِي هَٰذِهِ الدُّنْيَا لَعْنَةً ۖ وَيَوْمَ الْقِيَامَةِ هُم مِّنَ الْمَقْبُوحِينَ

„A on i vojske njegove bijahu se, bez ikakvog prava, oholili na Zemlji i mislili su da nam neće biti vraćeni. Pa mi dohvatismo i njega i vojske njegove i u more ih bacismo; pogledaj kako su skončali zulumćari! A bili smo ih učinili vođama, koji su pozivali u Vatru, a na kijametskom danu niko im neće pomoći. I popratismo ih prokletstvom na ovom dunjaluku, a na kijametskom danu biće među onima koj i su naruženi i pokuđeni.”


Napisao: Šejh Sadik Ebu Abdullah, učenik šejha Sulejmana Ulvana
Izvor: Telegram kanal šejha Sadika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz