Zašto Iran kupuje Istočnu Gutu: Nakon što su ih uništili, šije po bagatelnoj cijeni kupuju posjede muslimana u okolini Damaska

Popularno na sajtu

Iran sprovodi demografski genocid u Siriji

U toku je nova faza šijitskog genocida nad muslimanima Sirije, a to je zatiranje svakog traga muslimanima u strateškoj okolini Damaska.

Nakon što su godinama bombardovali i uništili većinu gradova oko Damaska ubivši više desetina hiljada njihovih stanovnika, šije zadnjih mjeseci aktivno kupuju oštećene i uništene kuće i poslovne objekte po bagatelnoj cijeni.

S obzirom da se radi o uništenim i pustim duh-gradovima, u kojima gotovo da nema stanovnika, jer je veliki dio ubijen, a ostatak raseljen diljem Sirije i svijeta, cijene nekretnina su mizerne, jer preživjeli stanovnicine žele ili ne smiju da se vrate na svoja ognjišta iz straha od režimsko-šijitske odmazde.

Oblast Istočne Gute obuhvata nekoliko gradova i nalazi se istočno od Damaska. Muslimani Istočne Gute su odolijevali svirepoj opsadi šijitskih snaga ravno 5 godina.
Oblast Istočne Gute obuhvata nekoliko gradova i nalazi se istočno od Damaska. Muslimani Istočne Gute su odolijevali svirepoj opsadi šijitskih snaga ravno 5 godina.

U opsežnom izvještaju kojeg je objavio Sirijski obzervatorij za ljudska prava (SOHR), tvrdi se da Iran putem svojih milicija kupuje svaki posjed ili objekat koji se prodaje. Prema istom izvještaju, pomenuto zatiranje traga muslimanima sprovodi se preko iranske milicije „Liva el Abbas“, tj. preko njihovog brokera po nadimku Ebu Jasir el-Bakari.

Oružane grupe sponzorirane od strane Irana i njihovi „trgovci“ su preplavili sve gradove Istočne Gute sa zadatkom da nađu i kupe svaki posjed, stambeni ili poslovni objakat koji je na prodaju, tvrdi se dalje u izvještaju.

Samo u jednom mjestu šije su kupile gotovo 500 objekata, što je više nego alarmantno. Proces kupovine je započeo u martu ove godine, navodi isti izvor. Ako se ovaj tempo nastavi, vrlo brzo će šije činiti većinu stanovništva u okolini Damaska, iako ih do jučer nije bilo.

Koliko je Istočna Guta bitna šijama govori i podatak da je šijitski režim u Damasku izveo hemijski napad na ovu oblast 21. augusta 2013. godine ubivši 1300 civila, među njima oko 800 djece.

Šijitske snage u koordinaciji sa ruskim krstaškim teroristima, držali su u opsadi Istočnu Gutu od aprila 2013. godine pa do aprila 2018, godine (detaljnije ovdje). Više desetina hiljada ljudi je ubijeno tom prilikom, što bombardovanjem što izgladnjivanjem od strane šijitsko-krstaškog saveza.

U toku opsade, šije su svakodnevno bombardovale gradove Istočne Gute, a jedan kratak detalj ove svireposti nad civilima možete pogledati na video snimku ispod:

Zašto Iran kupuje posjede u Istočnoj Guti?

Pored toga što je šiijama dovoljna sama mržnja protiv muslimana da bi izvodili genocid, nije isključivo da šiije žele očistiti Damask od muslimana te prokrčiti put Dedždžalu koji iz iranskog grada Asfahana treba doći u Kuds (Jerusalem) i biti krunisan kao Očekivani kralj židova. Židovski očekivani kralj je zapravo šijitski imam Mehdi, kojeg šijje nestrpljivo čekaju (detaljnije ovdje).

S druge strane, Guta ima izuzetno veliki historijski i vjerski značaj kod muslimana, na osnovu hadisa Allahovog Poslanika, alejhisselam, u kome se kaže da će mjesto sakupljanja muslimanske vojske za Veliki okršaj pred Sudnji dan biti Guta, mjesto kraj Damaska, a bit će to najbolja vojska na zemlji u tom vremenu.

Ebu Derda radijallahu anhu, prenosi da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Tabor muslimana na Dan okršaja bit će u Guti, mjestu kraj grada po imenu Damask, jednog od najboljih gradova Šama.”

Čini se da su šije, kao i židovi, svjesni hadisa Allahovog Poslanika, pa se pripremaju za Dan okršaja sa muslimanima. Baš kao što židovi uzgajaju drvo Garkad, jer prema hadisu Allahovog Poslanika alejhisselam, jedino oni neće otkrivati položaj židova na Dan okršaja, moguće je da iranska kupnja Istočne Gute zapravo pokušaj da se osujeti ono što je Allah odredio da će se dogoditi još prije stvaranja svijeta. 

Još članaka o šiizmu, najzlobnijoj sekti koja se krije iza islama, čitajte na linku ovdje.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz