Objavljeni skandalozni snimci: Afganistanski vojnici sakate tijela talibanskih šehida (18+)

Popularno na sajtu

Simpatizeri afganistanske marionetske vojske koju su Sjedinjene Američke Države i njena Centralna obavještajna agencija (CIA) formirali kako bi se borila protiv talibana (IEA) objavili su skandalozne i eksplicitne snimke zločina nad tijelima talibanskih mudžahida.

Na jednom od videosnimaka nastalih posljednjih dana u pokrajini Zabul vidi se gnusno sakaćenje tijela talibana koji su ranije ubijeni u borbama za distrikt Arghandab. Jedan od prisutnih vojnika sjekirom je izmasakrirao najmanje pet tijela talibanskih šehida, dok se nekoliko njih podsmijavalo tom, prizoru.

Talibani su žestoko reagovali na videosnimke, najavljujući tešku osvetu i napominjući da ovo nije prvi put da vladini vojnici sakate tijela talibana i civila.

”A neki plaču i pitaju se zašto talibani ubijaju vlastite siromašne zemljake (vladine vojnike). Ovaj videosnimak za njih (vojnike prikazane na snimku) je smrtni nalog”, rekao je poznati talibanski aktivist Tariq Ghazniwal.

Afganistanski novinar Nasib Zadran, koji je blizak talibanima, rekao je kako se na snimku vide lica vojnika te da mu se, ukoliko ih neko poznaje, proslijedi njihov identitet kako bi bili pronađeni i kažnjeni.

Talibani su u proglasu objavljenom na sajtu Shahamat rekli: ”Islamski Emirat oštro osuđuje ove grozne akcije i smatra to primjerom nehumane brutalnosti snaga koje su obučavali okupatori. Tijela naših šehida oskrnavljena su od strane kukavičkog neprijatelja u više navrata tijekom posljednjih godina.”

Nažalost, veliki broj muslimana, čak i na našem području, vjeruje kako je u Afganistanu na snazi bratoubilački rat. Realnost je da talibani, koji predstavljaju većinu i volju naroda Afganistana, nastoje osloboditi državu od ovih frustriranih nevjerničkih zvijeri čija brutalnost nema granice.

Također, treba otvoreno kazati da se u redovima marionetskih, Amerikom sponzoriranih boraca, nalaze i takozvani islamisti, od kojih su i pripadnice ihvanijskog pokreta (ihvanul-muslimin, “Muslimanska braća”), sufije i druge frakcije. Isto tako, protiv talibana se bore i pripadnici haridžijske sekte IDIŠ.

Video nismo objavili zbog zgražavajućih prizora. Inače, video je dostupan na mnogim socijalnim mrežama.

Izvor: Ummet Press

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: