Putin na ukrajinski front šalje svježe “topovsko meso”: Čečenske otpadničke snage počele ofanzivu na istoku Ukrajine

Popularno na sajtu

Ruski predsjednik Putin, koji stoji iza genocida nad muslimanima Čečenije u Drugom čečenskom ratu (1999 – ), kao i iza ruskih zločina u Siriji (2015 – ), odlučio je da na istočni ukrajinski front pošalje svježe topovsko meso sačinjeno od Kadirovljeve bande čečenskih otpadnika.

Rusko ministarstvo odbrane objavilo je da grupa čečenskih specijalnih snaga “Ahmat” vodi ofanzivu u blizini grada Marijinka, u istočnoj regiji Donjecka.

U četvrtak je komandant “Ahmata” Apti Alaudinov rekao da su njegove snage premještene u “drugo područje” u pripremi za kontraofanzivu, ali nije rekao gdje.

Uz plaćeničku grupu Wagner koju je vodio Jevgenij Prigožin, trupe iz Čečenije bile su jedna od glavnih pokretačkih snaga iza ofanzive Moskve.

Inače, Kadirov, koji voli da se hvali da je Putinov pješadinac, u očima čečenskih muslimana uživa titulu vjernog Putinovog lovačkog psa. Kadirov stoji iza mnogih zločina protiv čečenskog naroda. Putin ga je koristio kao ukrotitelja čečenske pobune i za to nagradio time što mu je odriješio ruke da može bez ikakve odgovornosti terorisati svoj narod.

Ali vremena su sada drugačija – Putinu ne ide dobro u ratu u Ukrajini, i potrebno mu je svježe topovsko meso, koje on rado izabire iz redova manjinskih (okupiranih) naroda koji žive pod ruskom kontrolom.

Kadirov dobro razumije situaciju svog ugroženog gospodara i dobrovoljno se “baca” da ga zaštiti – slanjem svojih odanih šupljoglavaca koji će ginuti za interese iste te Rusije koja je okupirala njihovu zemlju počinivši genocid ogromnih razmjera (detaljnije ovdje).

Ovo je jako dobra vijest za muslimane Čečenije, jer će još kadirovaca – Putinovih Čečena – umrijeti, što će, Allahovom dozvolom, olabaviti teror koji ovi ljudi čine nad sopstvenim narodom. Ovo če, inšaallah, pružiti priliku džihadsko-oslobodilačkim snagama Čečenije da ojačaju svoj uticaj i pokrenu novu vojnu kampanju protiv proruskih elemenata u zemlji.


Povezan članak: Rat u Ukrajini: Dvanaest pouka koje ummet ne smije ignorisati


(Agencije/PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz